Wat is Minerale Make-up?

  •  

Minerale make-up is gemaakt van mineralen, gevonden in de korst van de aarde. Die mineralen worden heel fijn gemaakt tot poeders en dan verwerkt en gemicroniseerd om zo een palet van natuurlijke kleuren te vormen, perfect voor cosmetisch gebruik.

Omdat minerale make-up geen kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen vereist, is het de puurste en meest natuurlijke vorm van cosmetica beschikbaar op de markt vandaag, maar vormen van minerale make-up worden al eeuwenlang gebruikt.

In tegenstelling tot traditionele cosmetica, bevat echte minerale cosmetica geen toxines of goedkope vulmiddelen zoals talk, kunstmatige kleurstoffen, parabenen en irriterende bestanddelen zoals bismuth oxychloride.

Alexami’s pure minerale cosmetica is gewichtloos, blijft lang zitten, is waterbestendig en heeft een natuurlijke hoge UVA en UVB bescherming. Alle Alexami minerale make-up heeft een beschermingsfactor hoger dan SPF15.

Minerale make- up wordt ook aanbevolen door dermatologen en cosmetologen voor gevoelige huid, en is veilig om te gebruiken na een operatie, micro-dermabrasie, laser- en andere schoonheidsbehandelingen.

Minerale make up geeft een volledige dekking zonder de porieën te verstoppen, en is daarom geschikt voor huidproblemen zoals acné, rosacea, en eczema. Titanium Dioxide en Zink, de twee hoofdingrediënten in minerale make-up, hebben zelfs ontstekingswerende eigenschappen die kunnen bijdragen aan het kalmeren van de gevoelige huid.

Terwijl sommige minder kwalitatieve minerale make-up nog steeds sporen van schadelijke ingrediënten bevat, is echte minerale cosmetica zoals Alexami een “natuurlijk voeding voor de huid” en kan ze de teint van de huid verbeteren en zorgen voor een langhoudende, prachtige, natuurlijke gloed.

Alexami cosmetics; minerale make-up doet jouw natuurlijke schoonheid stralen.