Baumann zonnebrand. Nieuw in ons assortiment!

Goed smeren is juist smeren

Een goede zonnebrandcrème beschermt de huid tegen verbranden en huidveroudering. Op voorwaarde dat je de juiste crème op de juiste manier gebruikt. We zetten hier even voor je op een rijtje waar je rekening mee moet houden om “juist” te smeren. ​

Wat zegt de zonbeschermingsfactor (SPF) over de mate van bescherming

​De SPF die je op een zonneproduct vindt (factor 10, 20, 25, …) zegt alleen iets over de mate waarin het product je beschermt tegen UVB-straling. UVB-straling veroorzaakt zonnebrand. Je daartegen beschermen is dus belangrijk. Er is echter ook UVA-straling, die zorgt voor vroegtijdige huidveroudering en verstoringen van het immuunsysteem. Beide stralingen dragen bij tot het risico op huidkanker. Gebruik dus alleen zonnebrand producten die zowel tegenUVB-alsUVA-straling beschermen.

 

 

De zonbeschermingsfactor (SPF) geeft aan hoe goed een product tegen zonnebrand en dus vooral beschermt.

 

  1. BAUMANN Sunlotion Factor 50 met minerale UV-filter Alhoewel een factor 50 maar weinig extra bescherming biedt ten opzichte van een factor 30, heeft Dr. Baumann toch besloten om ook een factor 50 te ontwikkelen en op die manier een beetje mee te gaan met de vraag naar steeds hogere beschermingsfactoren. Niet zozeer vanwege de extra bescherming (+1% t.o.v. factor 30) die dat biedt maar vooral om te vermijden dat klanten een ongezond product boven een bionoom product gaan kiezen. Een hogere beschermingsfactor impliceert immers ook meer UV-filters en dus een nog hoger allergiepotentieel.
  2. BAUMANN Sungel Factor 10 met minerale UV-filter. Niet zozeer 'Nieuw' maar wel terug van weggeweest. Een licht, vetvrij zonneproduct op gelbasis. De lage factor is uiteraard niet geschikt om op het strand mee te gaan liggen bakken maar biedt wel een extra dagelijkse bescherming bij mooi zomerweer. Sunlotion vetvrij is verder nog verkrijgbaar in factor 15 en 25. Vooral geschikt voor mensen met een zonallergie!! 

Nog ter info:

  • Factor 10 = (100 - (100/10))= 90% vermindering UV-straling
  • Factor 20 = (100 - (100/20))= 95% vermindering UV-straling
  • Factor 30 = (100 - (100/30))= 97% vermindering UV-straling
  • Factor 50 = (100 - (100/50))= 98% vermindering UV-straling
Vertel het verder...
Geplaatst in Nieuwsbrief en getagd met , .